“Det at Girl Power er gratis er jo kanskje noe av det viktigste”, har vi hørt utallige mennesker i kommunen si. NRK Supernytt var også enige i hvor viktig det er!

Da vi startet Girl Power, var det med en intensjon om at alle skulle få lov til å være med uavhengig av bakgrunn og “hvor man kommer i fra”. Derfor var det viktig for oss at det skulle være gratis.

Det har senere vist seg å bety veldig mye!

Vi hører så mange uttrykke hvor viktig det er å ha noe for ungdommene som er gratis, fordi det finnes så utrolig lite av det. De fleste aktiviteter koster penger og det skaper en slags forskjell på de som har råd og de som ikke har råd til å betale m.m. Det er mange som ønsker å være med på aktivitet, men av ulike grunner ikke har mulighet til å delta.

Dessuten så syntes vi det er veldig hyggelig at ungdom kan komme til oss, være seg selv og vite at de kan gjøre som de ønsker, bruke gratis utstyr og føle seg velkommen. Vi har skjønt hvor viktig det er for samfunnet og kulturen at det finnes tilbud som er gratis og vil derfor gjøre det vi kan for å hjelpe ungdommene, og tilby en positiv læringsarena og møteplass. Vi i Girl Power teamet er også genuint interessert i å lære sammen med og lytte til hva ungdommene har å si, og kjenner at vi gleder oss til å tilbringe tid sammen. Sammen skaper vi et miljø der jenter heier på jenter!

Noe som også har vist seg å være viktig er den friheten vi har i Girl Power, man må ikke holde på med noe spesifikt, man kan gjøre det man vil.

Hvem kan være med i Girl Power?

Men så hører vi at flere lurer på hvem som kan komme. “Kan gutter komme?”, “Kan mennesker som identifiserer seg med LGBTQ komme?”. Svaret er Ja!

Hos oss er alle ungdommer 12-20 år velkommen (7. klasse er også velkommen), vi heter allikevel Girl Power fordi vi ønsker å ha fokus på å hjelpe jenter og LGBTQ. Opplegget vårt er målrettet mot jenter og hva jenter liker/ønsker. Men vi er som sagt veldig opptatt av at ungdommene skal ha stor brukermedvirkning, og ønsker å tilrettelegge for å finne på nye ting/opplevelser/mestring etter ungdommene sine behov.

Vi er også i ferd med å utvikle et tilbud der vi tar med oss jenter og LGBTQ ut på tur.

Det skal sies at vi har god kontakt med og er åpne for å lage et eget team for gutter som ønsker å være med på tur. Vi kjenner flere virkelig sterke, inspirerende og kunnskapsrike menn som hadde vært helt ypperlig for jobben med å vise gutter hvor gøy det er å være ute i naturen!

Her er det mye som skjer og som er mulig. MEN vit at du er hjertelig velkommen <3

<3 Girl Power

Categories: Blogg

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *